Anonim mérési adat

A megfelelő orvostechnikai eszközökkel egészségügyi mérési adatok gyűjthetők, melyek anonimizálás után kutatásra, elemzésre felhasználhatóak.

A MediPhone Szolgáltatóház Kft. egy olyan új lehetőséget kínál az orvosoknak, melynek keretében telemedicina során alkalmazott orvostechnikai eszközökkel mért adatokat vásárol a háziorvosoktól, havi díjazás ellenében.

Amennyiben Ön rendelkezik ilyen anonim adatokkal, vagy olyan szolgáltatást használ, amelynek keretében ilyen adatok generálódnak, és érdekli ez a lehetőség, biztos havi kiegészítő bevételre tehet szert!

Amennyiben a lehetőség felkeltette az érdeklődését, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat!

Az orvos felhasználhatja-e a betegek mérési adatait?
Anonimizálás után igen, hiszen így a mérési adatok már nem köthetők össze valós személyekkel.
Miként anonimizálhat mérési adatokat egy orvos?
Annak érdemes ilyen projektben részt vennie, akinek a praxisában olyan betegek vannak, akik mérési adatait az orvos rendszeresen megkapja, és azok nyilvántartásához és anonimizálásához megfelelő rendszerrel rendelkezik. Erre alkalmas webes szolgáltatást nyújt pl. a PrivátDoktor Kft.
Milyen adatokat vásárol a MediPhone?
Jelenleg az alábbiak adatok vásárlására kötünk szerződést: Eredetében ugyanazon természetes személytől származó, egy fajta orvostechnikai eszköz típussal, egy naptári hónapban legalább 21 napon keresztül mért, helyrehozhatatlanul anonimmá tett és megfelelően kódolt adatmennyiség az alábbi eszköztípusokból: EKG, vércukormérő, vérnyomásmérő, test tömeg összetétel mérő mérleg, pulzoximéter. (A vásárolt adatok köre a jövőben változhat.)
Mire használja fel a MediPhone az adatokat?
A MediPhone Partnerei számára gyűjti, rendszerezi és hasznosításra továbbítja ezen adatokat; kutatási, elemzési, statisztikai és tudományos célokra.
Megkaphatja-e a háziorvos a lefolytatott kutatások szakmai összefoglalóit?
Ez az egyes projektektől és a konkrét Partnerektől függenek, így a MediPhone nem tud erre kötelezettséget vállalni.
Hogyan történik a számlázás folyamata, mi az elszámolás pontos alapja?
A MediPhone havonta egy alkalommal elszámolást és Teljesítési Igazolást küld ki a szerződött orvosok felé a hónapban általuk beküldött adatok fajtája és mennyisége alapján. Az orvosok ez alapján állíthatják ki számlájukat, amely ellenében az aktuális havi díj banki átutalással kifizetésre kerül.